Vélemény

2018.03.02. 14:45

Ne ítéljünk elsőre látásra

Amikor néhány évvel ezelőtt először hallottam a magyar nemzeti színekben gyorskorcsolyázó Liu fivérekről, balgán azt gondoltam, no, a „hazai” sportsikerekért már megint külföldieket honosítottunk.

Mészáros Géza

Nem is nagyon foglalkoztatott az eredményük. Félreértés ne essék! Nem a (más)hovatartozásból fakadó kirekesztés tett érdektelenné irántuk, hanem a bosszúság.

Hogy határon túlról, jó pénzért importált zsoldos-sportolók révén igyekszünk elérni magyar sportsikereket. Ráadásul egyes sportvezetők szemszögéből talán tisztán a piszkos üzleti haszon érdekében.

Aztán az egyik televíziós csatornán hallottam őket nyilatkozni. Szép magyarsággal beszélve, Magyarországon születettként, magyarnak vallva magukat.

Az interjút meghallva, azonnal egy új szurkolót tudhattak magukénak a személyemben. Aztán szépen sorjáztak a hazai és a nemzetközi eredményeik is.

Európa- és világbajnoki legfényesebb érmek, most meg a sokkarátos ötkarikás arany. Azzal pedig, hogy megtudtam, Sándor és Ádó édesanyja, valamint nagypapája is törökszentmiklósi, máris Szolnok-közeli földieimként dicsőítem őket.

Nem tudom, mi minden kitűnő eredmény és magasztos megnyilvánulás van még a tarsolyukban. Ám, ha történetesen lesz még folytatása a szentimentalizmusomnak, akár meg is kérem őket, Liu Géza néven fogadjanak fivérükké.

No, idáig lehet eljutni az érdektelennek tűnő Shaolin és Shaoang magyar nemzeti színekben történő gyorskorcsolyázásától…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában