Parkolások

2018.03.12. 06:50

Sokan választják a zöld területet a szabályos parkolás helyett Szolnokon

Hiába vannak kijelölt parkoló­helyek a városban, sokan még mindig szívesebben állnak az ingyenes, ám szabálytalan helyre. Nincs ez másként a Széchenyi város­részben sem. A rossz állapotú parkoló miatt néhá­nyan a zöld területet használják parkolásra.

Hutter Zsófia

Kepics György mutatja, többször próbálták megakadályozni, hogy a zöld területen át menjenek az autók. A legtöbbször sajnos sikertelenül…

Fotó: Fodor Orsolya

– Áldatlan állapotok uralkodnak a volt szőnyegbolt körüli részen – panaszolta honlapunknak a szolnoki Kepics György. – Az autóval érkezők felhajtanak a zöld területre és össze-vissza parkolnak – tette hozzá elkeseredetten a férfi.

A portálunkon megjelent, szabálytalanul parkoló autókból készült össze­állításra több észrevétel is érkezett. Mint azt olvasóink jelezték, a város több pontján rendszeresen találkoznak ilyen gépjárművekkel.

– Azért kerestem meg önöket, mert láttam, már foglalkoztak ezzel a témával – mondta Kepics György. – Próbálkoztunk már azzal is, hogy elbarikádozzuk a területet, de sajnos ez sem hozott eredményt.

Mint azt az évek óta a Széchenyi-lakótelepen élő férfi elmondta, információi szerint az a parkoló egy magánszemély tulajdonában van. Emiatt nem nagyon tudnak lépéseket tenni az ügyben.

– Az érintett terület valóban magánszemély tulajdonában van – mondta el megkeresésünkre Pókász Endre városházi sajtószóvivő. – Az önkormányzat annyit tehet, hogy a beérkezett jelzések után megvizsgálja az említett szakaszt. Amennyiben valóban nagy a probléma, felszólíthatja a tulajdonost a terület rendbetételére.

Kepics György mutatja, többször próbálták megakadályozni, hogy a zöld területen át menjenek az autók. A legtöbbször sajnos sikertelenül…
Fotós: Fodor Orsolya

– Mi is észrevettük, hogy sokan parkolónak használják ezt a területet – mondta egy arra sétáló hölgy. – Nagyon csúnya látvány, hogy össze-vissza parkolnak az autók.

– Ebben az esős, saras időben kifejezetten kellemetlen. Belehajtanak a sárba, majd a járdán keresztül hagyják el a parkolót, teljesen összekoszolva ezzel a gyalogosok számára kijelölt szakaszt – panaszkodott a szolnoki hölgy.

– Nagyon örülnénk neki, ha valaki foglalkozna ezzel a területtel – szólt közbe egy idősebb férfi. – Tényleg nagyon csúnya így a környék. Arról nem beszélve, hogy most még koszos is.

A férfi hozzátette, nagyon bíznak benne, hogy hamarosan megoldást találnak a problémára és helyreáll a környék parkolási rendje.

A kórház környékét sem kímélik

A Hetényi Géza Kórház körüli utcákban is sok a szabályta­lanul parkoló autó. Rendszere­sen sorakoznak az út szélén, az ott lakók nagy bosszúságára.

A telektulajdonosok különböző módszerekkel próbálják megóvni kapubejáróikat, például kövekkel igyekeznek távol tartani a szabálytalan autósokat.

– Sajnos, a mi kapunkhoz is rendszeresen odaállnak – mondta egy ott élő férfi. – Az az egyik probléma, hogy elfoglalják a behajtót, de a fűre is felparkolnak. Tele van keréknyommal a ház előtti terület, ami ebben a sáros időben  különösen ronda…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában