SZOLNOK

2018.04.18. 06:55

Ezért késhettek vagy maradtak ki a buszok Szolnokon mostanában

– Hétköznap reggelenként a 11-es busszal járok munkába több vízműves kollégával, és a MÁV-kórház dolgozóival – mondja a Széchenyin élő Margit.

Molnár-Révész Erika

Forgó János buszvezető az új Credóval a Jászságban teljesít szolgálatot. Képünk 2017 októberében készült, amikor nyolc új autóbusz érkezett a KMKK Zrt.-hez.

Fotó: Mészáros János

– Mostanában többször előfordult, hogy késett a busz, mert 6.52-kor kellene a piacnál lennie, ehelyett 7 órakor ért oda. De olyan is előfordult, hogy egyszerűen nem jött – panaszolja az utas, aki egy másik járattal is pórul járt múlt hét szerdán, amikor a vasútállomásról 6.30-kor induló 24/a jelű autóbusz sem érkezett meg.

Vele együtt közel húsz utas várakozott, hiába.

– Megvesszük a drága bérletet és a busz akkor jön, amikor akar, vagy nem is jön. Őszintén szólva, nem szeretnék egy órával előbb elindulni, hogy a 11-essel beérjek hét órára, munkakezdésre, jó lenne, ha időben jönne – teszi hozzá bosszúsan olvasónk.

– A múlt heti késések és kimaradások műszaki okokra vezethetőek vissza – válaszolja kérdésünkre Pásztor József, a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. koordinációs és megyei területi igazgatója.

– Az elmúlt időszakban több autóbuszunknál fordult elő egyszerre olyan műszaki meghibásodás, amelyet nem tudtunk időben kijavítani. Emiatt valóban több napon is előfordult, hogy nem volt annyi eszközünk, ami az összes feladat időben pontos ellátásához szükséges.

– Természetesen ilyenkor a forgalomirányítási feladatokat ellátó kollégánk azonnal beavatkozik. A járatokat újra elosztja a rendelkezésre álló autóbuszok között, az adott helyzethez mérten.

– A menet közbeni járatpótlások velejárója, hogy késések, rosszabb esetben kimaradások következhetnek be. Az, hogy melyik járatot érinti a probléma, az adott helyzetben dől el – mondja a késések okáról.

Forgó János buszvezető az új Credóval a Jászságban teljesít szolgálatot. Képünk 2017 októberében készült, amikor nyolc új autóbusz érkezett a KMKK Zrt.-hez.
Fotós: Mészáros János

A területi igazgató hozzáteszi, a múlt héten meghibásodott autóbuszok közül jó néhányat megjavítottak, így a szolgáltatás visszaállt a normál kerékvágásába. A busztársaság elnézést kér az utasoktól a felmerült problémák miatt.

Szolnokon egyébként a KMKK Zrt. összesen hétszázhetvennégy menetrend szerinti helyi járatot közlekedtet egy munkanapon, az autóbuszok átlagéletkora pedig tizenkét év.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában