TISZAFÜRED

2018.04.24. 16:30

Félezer diák nyüzsgött a füredi rendőrkapitányságon (galéria)

Nyílt napra várták az általános iskolák felső tagozatos osztályait a füredi rendőrkapitányságon. Kedden délelőtt körülbelül félezer tanulót fogadtak.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

– Igyekeztünk az állomásokat úgy berendezni, hogy az időjárás ne zavarja a programot. Mosolygós gyerekeket látunk, ami azt jelenti, hogy van érdeklődés. Évről évre megtartjuk a nyílt napot – mondta honlapunknak Potornai Zoltán rendőr alezredes.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője hozzátette: hét helyszínen fogadták az érdeklődő diákokat. A kollégák irányításával a fiatalok megismerhették a szabálysértési eljárásokat, emellett bűnmegelőzési előadáson is részt vettek.

Láthatták, milyen egy bűnügyi-, valamint közlekedési baleseti helyszínelés. Népszerű volt a kerékpáros ügyességi pálya, ezt azonban csak egy darabig lehetett használni a bizonytalan időjárás miatt.

Idén már ötödik alkalommal szervezték meg a nyílt napot, mely azóta hagyományos programnak számít. Céljuk a rendőrség szervezeti felépítésének, munkájának bemutatása, a tanulók jogkövető magatartásának elősegítése.

Ezek mellett bűn- és baleset megelőzési tanácsokkal is ellátták a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában