SZOLNOK

2018.04.15. 06:54

Íme, a jubileumi Megavers 10 dobogósai (videók)

Árilis 11-én jubileumi műsor keretében rendezték meg az országos televíziós tehetségkutató versenyt, a Megavers tizedik szériáját.

Szoljon.hu

A szolnoki Aba-Novák Kulturális Központ és a Szolnok Televízió közös tehetségkutatójának döntöjében tíz, a zsűri által kiválasztott fiatal, plusz egy, a közönség által megszavazott versenyző mérette meg magát szerdán.

A sors ráadásul úgy hozta, hogy a kilenc alkalommal órási sikert aratott versmondó verseny tizedik születésnapja éppen a magyar költészet napjára, azaz József Attila születésnapjára esett.

A döntő fiatal versmondói, prodikcióik sorrendjében: Rácz Ádám, Tverdota Hanna Zsófia, Málnási Miron, Szalai Katalin, Olasz Ákos, Deme Fanni, Gubián Ádám, Kiss Nikolett, Faragó Ádám, Angyal Virág, Szirtes Dávid Zsolt.

A versmondókat, a közönséget és a résztvevőket Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte, aki kiemelte, példaértékű, hogy akadnak még olyan fiatalok, akik szeretik az irodalmat, a költészetet és a magyar nyelvet annyira, hogy ezért versenybe is szálljanak kortársaikkal.

A tizenegy versenyző szavalása után a zsűritagok kihirdették a dobogós helyezéseket.

A harmadik helyen Faragó Ádám végzett, aki Szabó Lőrinc Szivárvány Pest fölött című költeményét adta elő.

A második helyezést Szalai Katalin érte el, aki Kiss Judit Ágnes UV című versét szavalta el a közönségnek.

A Megavers 10 versmondó verseny győztese pedig egy olyan verset adott elő a zsűrinek és a közönségnek, ami a jelenlévők közül többekben is kellemes emlékeket idézett fel, hiszen a költő a zsűritagok egyike, Turczi István. A költemény címe pedig: Tiszaparti ősz – Két nap Faludyval Szolnokon.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Borítóképünkön a Megavers 10 egyik „kávéházi” pillanata látható 2018. április 11-én.

Fotós: Csabai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában