GARÁZDASÁG

2018.04.11. 16:30

Majdnem belehajtott a betegszállítóba a szolnoki nő, aztán még neki állt feljebb

A Szolnoki Járásbíróság távollétében, garázdaság vétsége miatt 99.000 Ft pénzbüntetésre ítélte azt a húszas évei elején járó, büntetlen előéletű nőt, aki a nem jogerős ítélet szerint az egyik szolnoki benzinkúton kishíján nekihajtott kocsijával egy betegszállító autónak, majd leköpte, rugdosta és egyik utasát is bántalmazta.

Az eset 2016. október 5-én éjjel az egyik szolnoki benzinkúton történt. A betegszállító a tankolást követően éppen elindult volna, amikor a fiatal hölgy kocsijával kis híján belerohant.

A betegszállító kocsiban utazó egyik férfi hangot adott nemtetszésének, amit a nő meghallott. Feldúlt állapotban kiszállt a

kocsijából, a betegszállító kocsi jobb oldalához ment, leköpte és belerúgott, majd a nyitott ajtón keresztül ruhájánál fogva megrángatta és leköpte a rá megjegyzést tevő férfit, végül visszaült kocsijába és elhajtott.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt, garázdaságot követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyben tavaly márciusban emelt vádat az ügyészség. Az eljárás során a fiatal nő tartózkodási helye nem volt megállapítható, ezért a Szolnoki Járásbíróság távollétében folytatta le az eljárást, és a napokban, 2018. április 5-én hozott ítéletet.

A büntetlen előéletű, húszas évei elején járó nőt garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 99.000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész és a védő ugyan tudomásul vette az ítéletet, a vádlott azonban a részére hirdetményi úton kézbesítendő ítélet ellen a hirdetményben megjelölt határidőn belül még fellebbezést jelenthet be – tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában