ÚJ ÜZEM

2018.04.04. 06:50

Százhúsz új munkahelyet teremt Tiszafüreden a Julius-K9 (galéria)

Április 3-án, kedden adták át a Julius-K9 füredi üzemét, mely 120 új munkahelyet jelent a városban. Az 1997 óta működő magyar vállalat kutyasport, munkakutya- és hobbikutya- felszerelések gyártásával foglalkozik.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A vállalat vezetője, Sebő Gyula ismertette a beruházást és a jövőbeni terveket. Elhangzott, hogy a cég a Magyar Termék Nagydíjas Julius-K9 kutyahám gyártója. A tiszafüredi varroda közel háromezer négyzetméteren működik és 60 millió forintos bértámogatásra tett szert.

Ennek köszönhetően Jász-Nagykun- Szolnok megyében, több telephelyen már összesen 160 főt foglalkoztatnak.

Személyesen gratulált a munkahelyteremtő beruházáshoz Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Kovács Sándor megyei elnök. Ugyancsak üdvözölte a fejlesztést Dr. Sziráki András a megyei iparkamara elnöke.

A város polgármestere, Ujvári Imre pedig a munkahelyteremtéshez vezető hosszú és rögös utat idézte fel.

A beruházás célja, a térség gyártói és egyben logisztikai központjának megvalósítása. A komplexumban a gyártáson túl minőség-ellenőrzés és csomagolás zajlik majd.

Ennek eredményeként közvetlenül innen indulhatnak útra a termékek a német, kínai, amerikai kereskedelmi partnerekhez. A füredi üzemben először hetven, később ötven újabb munkavállaló kezdi meg a kutyafelszerelések gyártását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában