MEZŐTÚR

2018.05.01. 12:41

Fel kell gyorsítani Mezőtúr útjainak felújítását

Mezőtúr több pontján is zajlik, illetve elkezdődik majd útépítés a következő hónapok során.

Sz. Zs.

Felmarták az aszfaltot a város központjában.

Fotó: Mészáros János

Az egyik legfontosabb, hogy a településen áthaladó nagy forgalmú 46-os út egy részének felújítása már megkezdődött. Emiatt a belvárosban több helyen is felmarták az aszfaltréteget, javában dolgoznak a munkagépek.

Emellett több kerékpárút is épül Mezőtúron, amely a jelenleginél jóval biztonságosabbá teszi majd a közlekedést. Ennek részeként sor kerülhet végre a Berettyó-híd megújulására is, amely régóta húzódik már.

Az észak-déli kerékpárút mintegy 300 millió forintból valósul meg, gyalog- és kerékpárút épül a városházától a Hortobágy-Berettyó főcsatornán át a Kertvárosban található kerékpárútig. Másrészt a polgármesteri hivataltól a Kossuth téren keresztül a Kossuth Lajos úton, a Kossuth iskoláig készül el a bicikliút.

A kelet-nyugati kerékpárút 448 millió forintos építkezése érinti a Sugár utat, a Rákóczi Ferenc utcát, a Dózsa György utat, a Kálvin teret, a Petőfi Sándor utcát, a Kossuth Lajos utat és a Kossuth Lajos teret.

Felmarták az aszfaltot a város központjában.
Fotós: Mészáros János

A településen a belterületi úthálózat hossza mintegy száz kilométer, ennek körülbelül 20 százaléka földes út.

Amint a képviselő-­­testület ülésén elhangzott, az utak felújításának menetét fel kell gyorsítani.

Sajnos, a város önkormányzatának önereje, amelyet az úthálózat fejlesztésére lehet fordítani, nem elég. Ezért hitel felvételével teremtenék elő a szükséges összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában