CSÉPA

2018.06.08. 11:26

Nótár Mary jótékonysági koncerttel segíti a villámkárosult csépai családokat

Jótékonysági koncertet ad Csépán Nótár Mary. Az énekesnő a fellépés teljes bevételét a villámcsapásokban megsérült házak rendbetételére ajánlja fel, különösképpen a Borsányi család otthonának belső rendbehozatalára. Nótár Mary még soha nem koncertezett a faluban.

Joó Zsuzsa

Nótár Mary rendszeresen részt vesz különböző jótékonysági akciókon.

Forrás: Beküldött fotó

– Nem is olyan régen történt, amikor az egyik fellépésről a másikra igyekezve hatalmas zivatarba keveredtünk. Eléggé ijesztő volt – emlékszik vissza közeli viharos élményére Nótár Mary énekesnő, aki hamarosan Csépára látogat.

Abba a faluba, ahol két hete három ház is megrongálódott villámcsapás miatt. Az egyik, a Borsányi házaspár otthona szinte teljesen lakhatatlanná vált.

A Romániából áttelepült család történetét már olvashatták honlapunkon. Elmesélték akkor, hogy mint román állampolgárok, nem számítottak semmiféle segítségre, ráadásul házukon még biztosítás sem volt.

A család úgy érezte, a hat év alatt Csépán felépített életük egy csapásra összedőlt, minden vagyonukat elvesztették.

A Borsányi család otthona valóban szomorú látványt mutatott látogatásunkkor: az épületen nem volt tető, a nyílászárók kiszakadva, a tévé felrobbanva, az álmennyezet is darabokban lógott a plafonról.

Csépa összefogásának köszönhetően hamarosan újra lesz tető a házon.
Fotó: Mészáros János

Az önkormányzat és a plébánia azonnali támogatást nyújtott Borsányi Györgyéknek, amit tudtak, kijavítottak a házon.

A belső berendezés pótlására és a másik két, kevésbé sérült ház felújítására azonban már nem futotta.

– Egy csépai ismerőstől hallottam az esetről, ő hívta fel a figyelmemet a Borsányi családra – folytatja Nótár Mary.

– Eszembe jutott a vihar, melyet én is átéltem... És az is, hogy mit érezhetett a házaspár, amikor házukat megsemmisítette a villám.

Elhatározta, hogy valamiképpen támogatja a szerencsétlenül járt csépaiakat. A hogyan sem volt kérdés: miután megbeszélte kollégáival ötletét, megkereste az önkormányzatot egy jótékonysági koncert lehetőségével.

– Örömmel vettük az énekesnő felajánlását. Jövő héten vasárnap este szeretettel várjuk őt a művelődési házunkban – fűzi hozzá Fialka György polgármester.

Szerinte a helyiek egy része nagyon szeret mulatni, és Nótár Maryt is nagyon kedvelik.

– Én magam is szívesen hallgatom az énekesnő dalait, kiváló előadó! – vélekedik a településvezető, aki elárulja, a tavalyi falunapon koncerteztek utoljára a csépaiak.

Nótár Mary – bár ezzel soha nem kérkedik – rendszeresen részt vesz különböző karitatív akciókon. Nemrégiben egy kecskeméti ételosztásnál segédkezett.

Nótár Mary rendszeresen részt vesz különböző jótékonysági akciókon.
Fotó: Beküldött fotó

Hangsúlyozza, szerencsés embernek tarja magát, hiszen soha nem került igazán nehéz élethelyzetbe. De – hangsúlyozza – ez bármikor megváltozhat. Ezért nem szabad soha elfeledkezni a bajbajutottakról.

– A házaspárral még nem találkoztam, de személyesen meghívom majd őket a koncertre – jegyzi meg az előadó, aki reméli, sok-sok csépaival találkozhat jövő vasárnap.

A Borsányi házaspár is ott lesz

A villám sújtotta ház tulajdonosa, Borsányi Elizabeth és férje, György természetesen ott lesz a koncerten – válaszolták kérdésünkre. A feleség elmesélte, Nótár Maryt a tévéből ismeri, soha nem látta és nem is találkozott vele, de még másfajta koncerten se igazán volt.

Megsúgta, hogy a helyi atya, Antal András viszi majd el a rendezvényre. Izgul is egy kicsit, hogy ki kell mennie a színpadra, mert szerepelni igazán nem szeret, azt inkább ráhagyná az énekesnőre...

A helyiek egyébként továbbra is támogatják a három sérült ingatlan újjáépítését. Van, aki tárgyi adománnyal, más pénzzel vagy éppen ezzel a koncertszervezéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában