VÉLEMÉNY

2018.06.01. 09:30

Rohamtempó, rohamivás: a fiatalok alkoholfogyasztással illeszkednek be

Öt pohár ital pár óra alatt. Ezt nevezik rohamivásnak, hangzott el a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum előadásán a minap. Ha pedig ezt egész este csináljuk, garantált lesz a biztos kiütés.

Hutter Zsófia

Ahogy ezt végiggondoltam, lelki szemeim előtt megjelentek az év végét, a ballagást vagy egy sikeres vizsgát ünneplő diákok. Akik azzal a lendülettel, ahogy kilépnek az iskola kapuján, egyenesen belevetik magukat az éjszakába.

Folyik a sör, a bor, közben pedig leszalad egy-egy feles. A hangulat a tetőfokon, a hév mindenkit visz magával, a kontroll pedig egy idő után teljesen eltűnik.

A lányoknál már nem számít, ha elkenődik a smink, a fiúknál pedig elkezdenek kigombolódni az ingek. Mindenki egyre hangosabb, és valaki mindig rendel még egy kört. Aztán egyszer csak beüt a teljes részegség.

Megérkezik a fáradtság, az egyensúlyvesztés, az önkontroll hiánya. Amikor már egymást kénytelenek támogatni, mert máshogy nem képesek közlekedni. És akkor valaki hív egy taxit.

Most legyen úgy vége ennek a történetnek, hogy épségben hazaér, és másnap kegyetlen fejfájással, másnaposan ébred mindenki. A fel-felvillanó emlékek jók, az érzés, ami a buliról megmaradt kellemes, ezért a társaság megbeszél egy újabb baráti estét.

És pontosan ez az, ami miatt a fiatalok az alkoholt választják közvetítőnek. Mert közös emlékeik lesznek, haverokat találnak, és úgy érzik, tartoznak valahova.

Hisz’ nekik ez az érzés a legfontosabb. Kérdés, milyen áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában