TISZAFÜRED

2018.07.27. 08:48

Jó hangulatban telt az első nap a Tisza-tavi Fesztiválon (galéria)

Csütörtökön Tó Piknikkel kezdődött a Természet Operaháza – Tisza-tavi Fesztivál. Zenés-táncos színpadi programok, főzőpontok, ugrálóvár és játszóház várta a gyermekes családokat.

Ujvári László

A Fekete László Zeneiskola, valamint a Tisza-tavi Legénytársulat műsorával indult a nap. Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató, valamint Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a kilátogatókat.

Továbbá Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere, Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere és Miklósa Erika, Kossuth-díjas opera-énekesnő.

– Egy kiváló program megtestesülése a mai nap. A Természet Operaháza mára egy négynapos fesztivállá nőtte ki magát. Amellett, hogy ezrek látogatják, értéket teremt – fogalmazott Fejér Andor.

A fesztivál díszvendége idén Szolnok városa. A jászkunsági megyeszékhely ennek megfelelően több standdal és bemutatóval képviseltette magát Tiszafüreden. Ráadásul a nagyváros főzőcsapatának tojásos lecsója bizonyult a legjobbnak. A neves szakértőkből álló zsűri ezt találta a legfinomabbnak.

Egyébként a főzőversenyen több mint húsz csapat vállalkozott arra, hogy elkészíti Kodály Zoltán kedvenc ételét. Ki a fűszerezéssel, ki a különleges tálalással próbálkozott. Rendkívül változatos volt az elkészült ételek ízvilága.

Érdemes külön megemlíteni a házigazda tiszafüredi csapat és a tiszaderzsiek tojásos lecsóját is. Főleg, hogy utóbbiak a harmadik helyen végeztek. Sokan látogatták például a Kiskörei Strand sátrát, a csábító illatok mellett a kreatív megjelenés vonzotta a tekintetet.

Napközben a színpadon a művészvilág ismert személyiségei új oldalukról mutatkoztak be a nagyközönség előtt. Számtalan program, operajóga, egészségügyi vizsgálat, ügyességi játékok és légvárak várták a gyermekes családokat. Bár a hétköznapi időpontválasztás miatt délelőtt még kevesebben, délután már egyre többen látogattak ki.

A fesztivál második napján gálakoncert, szombaton pedig a híres Tour D'Opera kerékpártúra következik. Vasárnap már a vízen, csónakokban folytatódik a komolyzenei fesztivál. Négy nap alatt közel négyszáz művész mutatkozik be a Természet Operaházában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában