TISZAFÜRED/SZOLNOK

2018.07.29. 09:15

Magiszteres diákok alkottak a Tisza-tavi Fesztiválon

– Több művészeti alkotással is részt vesz a Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon – kezdte Tóthné Páncsics Edina, az iskola képzőművészeti tagozatának pedagógusa.

Hutter Zsófia

A szabadban alkottak a megyeszékhely diákjai.

Forrás: Beküldött fotó

– A program főszervezőjétől, Debreczeni Ildikó fesztiváligazgatótól kaptunk meghívást a rendezvényre. Ismeri a munkáinkat, a diákjainkat, ezért úgy gondolta, nekünk is helyünk van a négynapos eseményen.

– Közel húsz tanulóval települtünk ki Tiszafüredre, hogy a szabadban alkossunk – árulta el a tanárnő.

A pedagógus elmondta, mivel a zene és a képzőművészet szoros összhangban van egymással, ezért úgy döntöttek, többek között egy installációval is készülnek a fesztivál látogatói számára.

– Azt szerettük volna bemutatni, hogyan lehet a hangokat képi ábrázolásban megjeleníteni – folytatta.

– Szőjünk zenét címmel a rendezvény első napján készítettük el a gyerekekkel közösen az ezt bemutató szőttest. Ami viszont meglepő, de kellemes élmény volt, hogy az esemény vendégei is bekapcsolódtak az alkotás folyamatába – osztotta meg velünk tapasztalatát a pedagógus.

A szőttesen kívül úgy nevezett szelfipontokkal is várták az érdeklődőket a szolnoki diákok.

A szabadban alkottak a megyeszékhely diákjai.
Fotó: Beküldött fotó

– Ezeket előre leegyeztetve készítettük el a fesztiválra, még a rendezvény előtt – árulta el Tóthné Páncsics Edina.

– A fotófaluba kifejezetten olyan alkotást szerettünk volna vinni, ami kötődik a helyszínhez, a zenéhez és a fiatalokhoz, hogy minél könnyebb legyen megszólaltatni ezt a korosztályt is.

– Éppen ezért egy vitorla alakú falapra olyan képeket festettünk, melyek gyerekeket és zenészeket ábrázolnak.

A pedagógus elmondta, idén csak egy napra tudták leszervezni az iskola diákjait, de jövőre szeretnének a rendezvény minden napján ott lenni.

– Akár egy ottalvós művészeti tábor keretében, gyakorlatként a gyerekekkel együtt részt venni, és a Tisza-tó partján, több napon keresztül a szabadban alkotni – vázolta terveit Tóthné Páncsics Edina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában