FEJLESZTÉS

2018.07.11. 10:30

Már Szolnok-bringákat is kölcsönözhetünk a város szívében

Mostantól mindenkinek lehetősége van biciklibérlésre Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Tourinform-irodájának jóvoltából.

Hutter Zsófia

A megyeszékhely színeire festett és a városcímerrel díszített kétkerekűt akár csak egy órára, de egy teljes napra is ki lehet bérelni.

Kicsik és nagyok egyaránt igénybe vehetik az új szolgáltatást, hiszen a női és férfikerékpárok mellett gyermekbicikliket is választhatnak az érdeklődők.

Mint arról Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója beszámolt, ez egy kísérleti kezdeményezés. Az országban már több helyen van mód kerékpárkölcsönzésre, ezért úgy gondolták, ők is belevágnak.

– Itt a lehetőség, hogy a szolnokiak, a környéken élők vagy akár az idelátogató turisták könnyebben elérjék céljaikat a megyeszékhelyen ­belül – fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Bár ez a közösségi közlekedési szolgáltatás elsősorban turisztikai céllal jött létre, a városban folyamatosan zajló beruházások, felújítások idején nagy hasznára lehet a helyi lakosságnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában