MÁR NAGYON VÁRTÁK

2018.07.16. 17:27

Modern kosárlabdaparkot avattak Karcagon (galéria)

Eddig is sokat pattogott a labda a Kórház úti lakótelep szomszédságában, a betonra aszfaltozott kosárlabdapályán. Most ennek helyén avattak egy új kosárligetet, illetve kosárlabdaparkot.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Mindenki nagyon várta ezt a fejlesztést – mondta dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, a Karcagi Sport Egyesület elnöke.

Felidézte az előzményeket is, amikor a lakótelep építése után ott maradt romhalmazból a kilencvenes évek elején az önkormányzat kialakított egy betonpályát.

Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője szerint ma is harc folyik, mégpedig a fiatalokért. Akik azonban közölük az egészséges életmódot választják, megérdemlik, hogy modern körülmények között sportolhassanak.

– Mostantól ehhez itt minden adott – mondta Kovács Sándor képviselő. Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta, a város harminc százalékos önrésze volt a pálya megépítésének kulcsa.

– Ez nemcsak szép, hanem esőben is használható, nagyon stabil pálya. A kosárlabda-utánpótlás egyik komoly fellegvára Karcag, ezzel most már a minőség is emelkedik majd.

Dobos László, Karcag város polgármester hozzátette: hetvenhárommillió forintból valósulhatott meg ez a kosárlabdaliget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában