JÁSZIVÁNY

2018.07.24. 12:45

Rendbe tették az orvosi rendelőt

Beszámoltunk róla, hogy Jásziványban a minap készült el a polgármesteri hivatal épületének energetikai felújítása.

Banka Csaba

A nyílászárók teljes cseréjét, az épület homlokzatának és födémszerkezetének utólagos hőszigetelését, illetve az épület tetején napelemtáblák telepítését foglalta magában a munka.

Mindezen túl azonban kiépítették a hőszivattyús fűtési rendszert is az épületben. Az összességében harminchatmillió forintos pályázati támogatást nyert beruházás a hivatal fenntartási költségeinek csökkenését eredményezi.

A felújítás pedig úgy egészült ki – mondta Tari András polgármester –, hogy a négy évtizede átadott épületben helyet kapott háziorvosi rendelőt is rendbe tették.

Egy másik pályázati keretből nyert támogatás lehetőségeit kihasználva, a rendelő felújítása együttjárhatott a bútorok, használati eszközök cseréjével is.

Az egyik felújított önkormányzati épületbe pedig ezekben a hetekben költöztetik át a falu könyvtárát. A közeljövőben pályázatot nyújtanak be új könyvtári bútorok beszerzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában