FOTÓK A HELYSZÍNRŐL

2018.07.03. 17:20

Sokkolta a rékasiakat az újabb gyilkosság

Még két és fél év sem telt el a nagy port kavart zagyvarékasi anyagyilkosság után, most újabb tragikus eset sokkolta a helyieket. Hétfőn ugyanis holtan találtak rá egy idős asszonyra zagyvarékasi otthonában. A rendőrség emberölés miatt indított eljárást az ügyben.

Czakó Nóra

Még kedden délelőtt is nyomokat rögzítettek a helyszínelők

Fotó: Mészáros János

Kedden délelőtt még mindig helyszíneltek a rendőrök Zagyvarékason annál a háznál, ahol az idős asszony lakott.

A helyiek elmondása szerint a nyolcvanhárom éves, egyedül élő özvegyasszonyra az öregek napközi otthonának női munkatársa talált rá a földön fekve, amikor hétfőn dél körül ebédet vitt neki. Információink szerint az idős nőnek vágás volt a nyakán.

– A kapu állítólag zárva volt, de olyat is hallottam, hogy az ajtó viszont nem – mondta el hírportálunknak a szomszédban lakó idős nő.

– A vejem épp arra sétáltatta a kutyájukat, ezért neki szólt a hölgy, aki az ebédet vitte, hogy menjen már oda és segítsen, mert az idős asszony rosszul van, csináljanak már valamit. A vejem bement, de azzal jött ki, hogy itt már semmit nem tudnak tenni, a néni meghalt. Hívják a rendőrséget. Ők meg jöttek is, nagyon hamar megérkeztek…

– Azt hallottam, hogy nyolc-tíz rendőrautó is volt itt és csak éjfél körül mentek el. Lezárták az egész járdát, ezért az úton kellett közlekedniük a járókelőknek – fűzte hozzá egy másik asszony, aki ugyan messzebb lakik a bűntény helyszínétől, de hallott az esetről és őt is megdöbbentették a történtek.

– Nagyon nehezen dolgozzuk fel, a vejem pedig egyből kikészült – folytatta a szomszédban lakó asszony.

– Mi körülbelül 1970 óta lakunk itt, ők pedig 1980 körül költözhettek a mellettünk lévő házba, tehát már lassan negyven éve. Nem mindenkinek adatik meg a jó szomszéd, de ő az volt. Az unokája és családja épp tegnap érkezett haza Németországból. Nagyon várta már, hogy láthassa a dédunokáit.

– Mondta is olyan két hete, hogy jönnek majd haza – tette hozzá szomorúan. – Egyébként semmi gyanúsat nem vettünk észre, vagy hogy olyan valaki jött volna hozzá, aki ilyesmit tehetett volna. Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen megtörténhet. Azt pedig, hogy miért tett valaki ilyet, végképp nem tudjuk…

Szabó Zita megyei rendőrségi szóvivő az esettel kapcsolatban csak annyit nyilatkozott, hogy az eddig beszerzett adatok alapján a nő bűncselekmény áldozata lett.

A megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit.

Nem ez az első gyilkosság Zagyvarékason, mely a közelmúltban történt. 2016. január 25-én egy tizennégy éves lány és tizenhat éves barátja közel száz késszúrással végzett a lány édesanyjával. Tettükért a lányt kilenc, a fiút pedig tizenkét év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában