LÁTVÁNYOS FOTÓK

2018.08.22. 17:15

Megyeiek is részt vettek az ópusztaszeri magyarok gyűlésén

Az ősi sámándob ütemére dobban a vágtázó lovak patája, csattan több száz ostor, surrogva suhannak a félelmetes nyílvesszők.

Szilvási Zsuzsa

Magyarok gyűltek össze Ópusztaszeren­. Azok a magyarok, akik számára fontos, hogy ezeréves hagyományaink fennmaradjanak, hogy honfoglaló őseinknek méltó emléket állítsanak.

Megye­beliek is szép számban voltak jelen a látványos és mozgalmas eseményen.

A Gesta Hungarorum arról tanúskodik, hogy a honfog­lalás után Ópusztaszernél találkoztak­ a magyar törzsek vezetői, hogy az új haza törvényeit megalkossák, kijelöljék a törzsek szállásterületét.

Fotó: Mészáros János

Ma úgy mondanánk, itt alkották­ meg hazánk ­alapjait. Ezt idézték fel augusztus ­17–19. között az öt év után ismét megszervezett magyarok országos gyűlésén, melyben Rákóczifalváról, Kétpóról, s megyénk még több településéről érkezők is többen részt vál­laltak.

Fotó: Mészáros János

Olyan történelmi mozzanatokat jelenítettek meg a nagyszabású előadás szereplői, mint a vérszerződés vagy épp Árpád pajzsra emelése, de elődeink harcmodorából is ízelítőt kaphattak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában