JÁSZÁROKSZÁLLÁS

2018.08.28. 10:20

Sok feladattal jár az új kerékpárút építése a városban

Jó esély van arra, hogy az immár harmadik körben zajló közbeszerzésen eredményt hirdessenek városi kerékpárút építésére, illetve a már meglévő felújítására Jászárokszálláson.

Banka Csaba

Gergely Zoltán polgármester elmondta, hogy összetett fejlesztés elindításáról van szó a Széchenyi úton. A városon belül számos helyszínen lesz szükség arra, hogy befedjék a vízelvezető árkokat, ki kell cserélni egy szakaszon az ivóvíz-főnyomócsövet, át kell helyezni egy buszvárót, sok a járulékos feladat.

Egy részen meg kell közelíteni a közutat, és a padkán halad majd a kerékpárút. A közútkezelő ehhez úgy járult hozzá, ha az építéssel együtt fél pályán felújítják a közút aszfaltborítását is.

A beruházás része, hogy az új út építésén túl felújítják a Kossuth úton korábban megvalósított kerékpárút burkolatát is.

A fejlesztés költsége mintegy 250 millió forint. A közel 180 millió forintos támogatás mellett több mint hetvenmillió forintot az önkormányzat saját költségvetéséből finanszíroz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában