JÁSZÁROKSZÁLLÁS

2018.08.16. 09:26

Teljesen le kell cserélni a felújítás alatt álló bölcsi tetőszerkezetét

Előre nem látott hibák miatt teljes egészében le kell cserélni a felújítás alatt álló jászárokszállási bölcsőde tetőszerkezetét.

Banka Csaba

Gergely Zoltán polgármester elmondta, szeptembertől továbbra is két csoportban, maximum huszonnyolc férőhellyel kezdik meg a tanévet.

Nagy valószínűséggel a bölcsőde palatetejének a hibájából, a kisebb-nagyobb mértékű beázások tönkretették a faszerkezetet. A bontást követően kiderült, a szerkezet javítására nincs mód, azt le kell cserélni.

Új födémtervet kell készíteni, növekednek a költségek, és immár esély sincs rá, hogy szeptemberre elkészüljön a bölcsőde felújítása, illetve bővítése.

Időközben már terveket készítettek arra, hogy az építkezés még hátralévő idejében hogyan helyezzék el a bölcsődéseket. Továbbra is huszonnyolc gyereknek tudnak helyet adni.

A következő csoport elindítása, az intézmény negyven férőhelyesre bővítése csak az építkezés befejezése után lehetséges.

Előreláthatóan a kivitelezők csak az ősz derekára készülhetnek el a munkával, a gyerekek beköltözése pedig november-­december környékére várható – mondta el hírportálunknak Gergely Zoltán polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában