MEGELÉGELTÉK A KÖRNYÉKBELIEK

2018.08.04. 09:18

Vége a bulinak este tíz után Tiszapüspökin

Megelégelték a reggelig tartó hangos zenélést és mulatozást a szórakozóhelyek környékén élők Tiszapüspökiben, többször panasszal fordultak az önkormányzathoz.

Molnár-Révész Erika

Megelégelték a hangos mulatozást a környékbeliek

Forrás: Shutterstock

– Körülbelül három olyan szórakozóhelyünk van a településen, ahol érthető okok miatt zenés estekkel szeretnének bevételhez jutni a tulajdonosok. Csakhogy a környéken lakók, szintén érthető okokból, nem díjazzák ezt.

Jelen pillanatban csak a központi szabályozás él, amely úgy szól, hogy nem tilos, csak egy bizonyos létszám fölött be kell jelenteni a rendőrségen, ha valaki táncos estet rendez.

Az új, helyi rendelettel viszont azt szabályozzuk, hogy este tíz óra után, bár nyitva tarthat a vendéglátóipari egység, de a zenével be kell vonulni zárt helyre – mondta el a csütörtökön benyújtott előterjesztésről Bander József polgármester.

Hozzátette, amennyiben az érintett szórakozóhelyekkel nem tudnak együttműködni, a rendelet szerint akár valóban korlátozhatják a nyitvatartást. Végső esetben pedig be is zárathatják az adott szórakozóhelyet.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában