tiszasas

2018.09.06. 09:28

Fenyőgerendákból rakják össze erdélyi mesterek a tiszasasi templomkápolnát

Templomkápolnát építenek a községben. Antal András állandó diakónus elmondta, eddig egy romos iskolaépületet használtak misézőhelyként a katolikus hívők.

J. Zs.

A kápolna egy hónapja még így állt – mutatta az atya

Fotó: Joó Zuzsa

– Az iskolaépület fala megrepedt, azon keresztül lehetett látni. Az ingatlan bontásra volt ítélve. Mivel azt szerettem volna, hogy legyen a tiszasasiaknak egy kulturált liturgikus közösségi térhelyük, ezért elhatároztam, építünk egy templomot – meséli Antal András, akit tavaly ősszel helyeztek Csépára, de Tiszasason is szolgál.

– Úgy gondoltam, egyszerűbb egy újat, egy szépet építeni, mint egy meglévő, vásárolt házat templommá alakítani. Jómagam erdélyi származású vagyok, Gyimesbükkön születtem.

A kápolna egy hónapja még így állt – mutatta az atya
Fotó: Joó Zuzsa

„Földijeimet” kértem meg arra, hogy fenyőgerendákból egy csodálatos templomkápolnát építsenek. Az épületet tehát Gyimesbükkön készítik, építik, majd a darabokat szétszedik és két hét múlva Tiszasasra szállítják.

Az összeállítása egy hetet vesz igénybe. A templomkápolna negyven négyzetméteres lesz, oltárral, padokkal. Az épületet szeptember 30-án szenteli fel a váci püspök, Beer Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában