SZOLNOK

2018.09.17. 17:28

Kedden adják át a Pro Archivo díjakat Szolnokon

A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára 2018. szeptember 18-án, kedden 10 órától levéltári napot tart a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat dísztermében.

Szathmáry István

A gazdag programot kínáló rendezvényre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A vendégek dr. Hermann Róbert a Hadtörténeti Múzeum tudományos helyettese, dr. Kaposvári Gyöngyi, Farkas Kristóf Vince és Cseh Dániel történészek, Horváth Gergő, Bojtos Gábor levéltárosok, Galsi Zoltán helytörténész révén megismerkedhetnek Kossuth Lajos szolnoki tartózkodásának történetével, Mária Terézia korának megyei reformáció-ellenes történéseivel, az itt levő első világháborús idegen hadifoglyok sorsával, Jászberény és a Kunház viszonyával, a Tabáni Műegyetem, – a Sipos téri iskola, továbbá a hetven évvel ezelőtti kunsági Mária napok történetével, illetve a jászberényi pártelit ötvenes évek-beli életével.

A rendezvény részeként idén is átadják a Pro Archivo díjakat, melyek kitüntetettjei dr. Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszetrgyár Zrt. Cégvezetője, Károly Nóra, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény munkatársa és Kósa Károly, helytörténet-kutató lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában