Szavazás eredmény

2018.09.03. 11:00

Kevesen járnak megyénkben egészségügyi szűrésekre

Előző szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy Olvasóink milyen gyakran járnak egészségügyi szűrésekre.

Fotó: Shutterstock

Nemrég megjelent cikkünkben arról írtunk, hogy fontos egészségügyi szűrések indulnak ősztől megyénkben. Sajnos még a fontosabb szűrésekre is csak a meghívott emberek töredéke jelenik meg. Ennek oka talán, hogy nem az orvosuk utalja be az érintetteket, hanem egy levél érkezik hozzájuk, amivel azután többségük nem törődik.

Ezért is kérdeztük meg a megyebeli embereket, hogy milyen gyakran járnak el orvoshoz. Reméljük ezek után kicsit sűrűbben mennek el háziorvosukhoz, hogy megelőzzék a lehetséges bajokat.

Mint ahogy azt már fentebb említettük, kevés ember jár szűrésekre. A szavazók 46 százaléka is ebbe a csoportba hiszen tartozik, hiszen csak akkor mennek orvoshoz, ha már feltétlenül muszáj és szűrésre nem is járnak.

Szerencsére azért van remény, mert Olvasóink 28 százaléka komolyabban veszi a dolgokat és rendeszesen eljár különféle szűrővizsgálatokra. Vannak akik ritkán ugyan, de eljárnak vizsgálatokra ők képviselik a 15 százalékot. A maradék 11 százalék pedig, csak az ingyenes és szervezett szűrővizsgálatokon jelenik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában