GALÉRIÁVAL

2018.09.28. 06:59

Kívül-belül megújult az egészségház Tiszaderzsen

Ünnepélyes keretek között adták át a teljesen felújított ingatlant csütörtök délután. Az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat végre korszerű körülmények között működhet.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Az előző uniós fejlesztési ciklus szó szerint elsétált a kis falu mellett. Míg a környező településeken fejlődés mutatkozott, Tiszaderzsen csak a vágyak, tervek maradtak.

- Az elmúlt években lázasan dolgoztunk azon, hogy megújuljanak középületeink. Egyik legfontosabb feladatunk az egészségügyi alapellátás biztosítása és fejlesztése – húzta alá köszöntőjében Fótosné Czeglédi Zsuzsanna. – Éppen ezért a nyertes pályázatok közül elsőként az egészségház került sorra – érvelt a településvezető. Személyesen gratulált a fejlesztéshez Kovács Sándor, országgyűlési képviselő, valamint Piroska Miklós megyei elnök is.

Az épület energetikai korszerűsítésen esett át, a várótermet új bútorokkal rendezték be. Két és fél millió forintot fordítottak új eszközök beszerzésére. Hordozható EKG-t, defibrillátort, magzati-szívhang hallgatót, valamint gyermek vérnyomásmérőt is vásároltak. A beruházás huszonhárom millió forintból valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában