TISZABŐ

2018.09.15. 18:00

Milliókat spórolnak a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő energetikai korszerűsítésével

Elkezdték a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő energetikai korszerűsítési munkálatait a településen.

Molnár-Révész Erika

A beruházás bruttó 135 millió forintból valósul meg. A két, egymással szemben álló épületet földhő segítségével fűtik majd, továbbá napelem is kerül a tetőkre. Emellett szigetelik a falakat, a mennyezetet, és a nyílászárókat is kicserélik. Az önkormányzat jelentős költségcsökkenést vár a beruházástól.

– Eddig évente négy-öt millió forintba került az épületek fűtése, hiszen régi villanykályhákkal, elektromos áram segítségével fűtöttük a rosszul szigetelt rendelőt és hivatalt. Volt már, hogy ki is kapcsolta a fűtést az áramszolgáltató, mert milliós tartozás gyűlt össze, annyira ráfizetéses a rendszer, ami rendkívül megterhelte a költségvetésünket.

– Ez az évek óta tartó probléma, ami a beruházással meg fog végre szűnni. Úgy számoltuk, az új rendszerrel évente hat-hét millió forintot spórolhatunk majd – tájékoztatta hírportálunkat Bíró Zoltán, Tiszabő alpolgármestere.

A tervek szerint a megújult épületeket október végén adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában