JÁSZBERÉNY

2018.09.09. 14:24

Növekedett a hallgatói létszám a berényi campuson

Az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának 2018–19-es tanévét pénteken nyitották meg.

Banka Csaba

Dr. Varró Bernadett főiskolai tanár, a campus oktatási és kutatási főigazgatója beszédében kiemelte, az egyetem olyan hátteret biztosít az egykori tanítóképző számára, amellyel lehetőség nyílt a képzési kínálat bővítésére.

A felsőoktatási intézmény több mint egy évszázados képzési tapasztalatait is felhasználva a tanítóképzés mellett immár óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, szociális munka, informatikus könyvtáros, illetve gyógypedagógus szakokra is jelentkezhettek a középiskolások.

A bővülő kínálat, a berényi felsőoktatás hagyományai, illetve az egyetemi háttér presztízse egyaránt közrejátszott abban, hogy a korábbi éveket meghaladó számban vehettek fel hallgatókat. Nappali tagozaton idén 207 fiatal kezdi meg tanulmányait Jászberényben.

Az elsőévesek eskütételükkel váltak az egyetem teljes jogú polgárává, a város polgármestere, Szabó Tamás a hagyományok szerint tiszteletbeli jászberényi polgárrá fogadta őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában