SZOLNOK

2018.09.13. 16:22

Nyitott kapuk várnak bennünket a Kulturális Örökség Napjain

A hét végén megrendezendő Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozatról számolt be szerdán a sajtó képviselőinek Tapasztó Ildikó, a polgármesteri hivatal oktatási, kulturális és sport osztályának vezetője és Kovácsné dr. Kaposvári Gyöngyi, a Damjanich János Múzeum igazgatóhelyettese.

Mészáros Géza

Megtudtuk, a megyeszékhelyen szombaton és vasárnap a belvárosi Szentháromság, a Templom úti Mártírok, a református és az evangélikus templomok, valamint a Xavéri Szent Ferenc kápolna, a Damjanich múzeum, a megyei levéltár, a Milléri Vízügyi Múzeum, az Aba-Novák Agóra, a Jubileum téri Légoltalmi Múzeum, a Verseghy könyvtár, a RepTár, a TISZApArt Mozi, a Vasúti Almárium, a Felszíni Vízmű, a Talifish Teaház, a Tabáni Tájház, illetve a Szegő Gábor iskola nyitja meg a kapuit a nagyérdemű előtt, ahol különböző kulturális programokkal fogadják a betérőket.

Szombaton tizenhat órától a Kossuth térről indulva, Csendes Mónika és Álmosdi Árpád építészek vezetésével városnéző sétát szerveznek az épületek között.

A pontos kezdési időpontokról érdemes a város honlapjáról tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában