múltidéző

2018.09.30. 18:42

Régi hírek a megyéből – Adományok érkeztek Denverből Szolnokra

E heti múltidézőnk keretében 24 évet megyünk vissza az időben. 1994 októberében is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

Fotó: Mészáros

1994. október 1.

Műtőt kapott a gyermekosztály

Többéves, sőt évtizedes álma valósult meg a Hetényi kórház gyermekosztály dolgozóinak: gyermekmútőt adtak át. A közel 200 négyzetméter alapterületű műtőrészt a gyermekosztályon alakította ki a Bau-Vertikál Kft.

A kivitelezés 50 millió forintba került. A műtő építését támogatta a megyei önkormányzat, a bútorgyár, a Fényszöv, és az ÁB-Aegon.

1994. október 13.

Svéd altábornagy járt Szolnokon

Svéd katonai delegációt láttak vendégül szerda délelőtt Szolnokon, a Rékasi úti laktanyában. A magas rangú külföldi parancsnok, Ake Segrin altábornagynak és kíséretének tiszteletére látványos bemutatót szerveztek.

Az altábornagy, a svéd szárazföldi haderő parancsnoka, magyar kollégái tavaly nyári látogatását viszonozva jött hazánkba. A delegáció hétfőn azzal a céllal érkezett Magyarországra, hogy ismerkedjen a magyar honvédség felépítésével, a kiképzéssel, valamint az itteni technikával.

1993. október 25.

Két kamionnyi ajándék érkezett Amerikából

Vízműberendezések, használt ruhák, komputerek, videokazetták és kórházi felszerelések érkeztek Szolnokra az Amerikai Egyesült Államokból, Denverből.

A címzett a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi Felügyelőség, illetve annak igazgatónője, Kovács Gyuláné dr. Ők intézték a fogadással járó tennivalókat, a vámmentesség engedélyeztetését és a szétosztást.

A felvétel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vízmű Rt. szolnoki telepén, a kirakodásnál készült.
Fotós: K.E.

A kórházi felszerelést a szolnoki Hetényi Géza és MÁV Kórháznak, valamint a balatonfüredi szívkórháznak ajánlották fel, a használt ruhát Nógrád, a videoszalagokat a Duna TV kapja, a komputerek Pécsre, Nyíregyházára és Szolnokra kerülnek majd, a vízműberendezéseknek még nincs gazdájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában