SZOLNOK

2018.09.05. 08:51

Szobrokat loptak el a Művésztelepről

Hétfőre virradóra eltűntek a Szolnoki Művésztelepről Baráth Fábián szobrászművész alkotásai.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Szolnoki Művésztelep facebook

Az egyenként százötven- kétszáz kilogrammos szobrok eredetileg a Művésztelep kertjében, az ásatással és az építkezéssel nem érintett területen álltak. A lopásra valószínűleg jó előre felkészülhettek a tolvajok.

– A felújítás miatt a művésztelep lakói kiköltöztek az épületből, a kisebb méretű szobrokat vagy magukkal vitték, vagy sikerült azokat elhelyezni, elraktározni – mondta hírportálunknak Verebes György, Művésztelep vezetője.

– Ez a három, vasból készült absztrakt szobor viszont ottmaradt. Azt gondoltuk, hogy súlyuknál fogva biztonságban vannak. Elvileg ezeket két-három ember sem tudja megmozdítani, legalább öt-hat fő kell, hogy megemelje a nehéz szobrokat – tette hozzá.

Fotó: Szolnoki Művésztelep facebook

– Kérünk mindenkit, hogy aki hétvégén a Művésztelep felé járt, és látta a szobrokat azon kívül, akár egy autó platóján vagy bármilyen más helyzetben, jelezze nekünk – kéri a lakosság segítségét a Művésztelep vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában