ELISMERÉS

2018.09.28. 17:30

Tiszabő fejlődéséért végzett munkájukat díjazták

Díszpolgári címet és Pro Urbe díjakat adtak át Tiszabőn, a település fejlődéséért tett erőfeszítéseket jutalmazta az önkormányzat. Az általános iskolát két éve vette át a Máltai Szeretetszolgálat, azóta nem csak küllemében, de szellemiségében is sokat változott az intézmény. Az egyik elismerést ezért Kubicsek Judit, az iskola igazgatója kapta.

Molnár-Révész Erika

Bíró Zoltán alpolgármester (balra) adta át a díszpolgári címet Vecsei Miklósnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökének

Forrás: Beküldött fotó

– Nem a magaménak érzem, sokkal inkább a tanári karunk és a Máltai Szeretetszolgálat közös munkájának elismeréseként tekintek rá – mondta a díjról Kubicsek Judit. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016 szeptemberében vette át az államtól az iskola működtetését.

– Látványos fejlődésen ment keresztül az iskolánk. Az épületet sikerült felújítanunk, kívül és belül is kifestettük. Tavaly decembertől új ebédlőnk is van, emellett virágosítottunk, aminek a gyerekek nagyon örültek, és vigyáznak is rá. Az udvart lebetonoztuk, volt, ahol műfüvet is raktunk le. Megújult a villamos hálózatunk és a vizesblokk is – sorolta a fejlesztéséket az igazgató. Hozzátette: nem csak küllemében újult meg az iskola, szellemiségében is nagyon sokat változott.

Kubicsek Judit, a tiszabői általános iskola igazgatója Pro Urbe díjat vehetett át az ünnepségen
Fotó: Beküldött fotó

– Mivel a szeretetszolgálatnak nagyon fontos, a szociális tevékenység is sokkal jobban érvényesül, mint korábban. Emellett a módszertanon is változtattunk. Sokkal rugalmasabban kezeljük az oktatást. Felmenő rendszerben például már a második osztályban vezettük be azt a módszert, hogy maga az írás és olvasás tanítását eltoljuk, mindent lassabban tanítunk meg a gyerekeknek, hagyjuk őket beilleszkedni az iskolai környezetbe. Emellett rengeteg délutáni foglalkozásunk van, különböző szakköröket, szabadidős tevékenységeket vezettünk be, fontos a sport és a tánc oktatása. Fontos a közösségépítés – hangsúlyozta.

Kubicsek Judit mellett a másik elismerő oklevelet dr. Dobozi József dandártábornoknak ítélte az önkormányzat, aki a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős koordinátora.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskolába mintegy háromszáz gyermek jár. Az összes diák hátrányos helyzetűnek számít, kilencvennégy százalékuk pedig halmozottan hátrányos helyzetű tanuló. A díszpolgári címet Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke kapta.

Bíró Zoltán alpolgármester (balra) adta át a díszpolgári címet Vecsei Miklósnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökének
Fotó: Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában