jászivány

2018.09.19. 14:43

Több mint tíz éve, hogy bezárta kapuit a jásziványi óvoda

– Megkezdődött a közös gondolkodás arról, milyen lehetősége van önkormányzatunknak az óvoda újraindítására – mondta hírportálunknak Tari András, Jászivány polgármestere.

Banka Csaba

A falunap programjainak jó része is a legkisebbekhez szólt.

Fotó: Banka Csaba

– Kimondva, kimondatlanul a település lakói és az önkormányzati képviselők mindig reménykedtek abban, hogy a 2007-ben bezárt óvodánkat valamikor majd újraindíthatjuk. A lehetőségről ezekben a hetekben ismét megkezdődött az egyeztetés.

A polgármester érdeklődésünkre elmondta, egy kicsivel már továbbléptek attól, hogy csak az igény megfogalmazásáról adhassunk hírt.

Az intézmény újranyitásának gondolata idén ősszel azért erősödhetett fel, mert Jászszentandráson – ahová az iványi gyerekek járnak – túljelentkezés volt az óvodában.

– Arra gondoltunk, elérkezett az idő, hogy immár komolyabban átgondoljuk az önkormányzat előtt álló lehetőségeket – mutatott rá a polgármester.

Az előkészítés azzal kezdődött meg, hogy felmérték az egykori ovi állapotát. Megvizsgálták, milyen rekonstrukcióra volna szükség, hogy ismét óvodaként használhassák az ingatlant. Az épületet egyébként nemrég felújították, hogy szálláshelyként működjön tovább.

A falunap programjainak jó része is a legkisebbekhez szólt.
Fotó: Banka Csaba

– A felújítást úgy hajtottuk végre – jegyezte meg a településvezető –, hogy az ne járjon nagy átalakítással. Ugyanis titkon már akkor is reméltük, hogy később ismét oviként használhatjuk az épületet.

Az elképzelés szerint egy csoporttal indulhatna el ismét majd a jásziványi óvoda. Jelenleg nyolc-tíz óvodáskorú gyermek él a faluban, de nem elképzelhetetlen, hogy az újranyitást követően más településekről is érkeznének ovisok a jászsági kis faluba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában