GALÉRIÁVAL

2018.09.06. 19:45

Újabb rekordévet zárhat a Tisza-tavi régió

Eljött az idő, hogy a kapacitásbővítés és a minőségi fejlődés legyen a legfontosabb. Ez az idei szezon egyik tanulsága a Tisza-tónál. Jelentős növekedés tapasztalható 2018-ban is a régióba érkező vendégek számát illetően.

Ujvári László

- Kiváló szezont zárunk, mely gyengébb mint a következő lesz – fogalmazott frappánsan Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban tartott szezonzáró sajtótájékoztatón. Úgy látja, erősíteni kell a marketingtevékenységet, hogy minél több ember figyelmét hívják fel a Tisza-tóra. A képviselő bejelentette: mostantól Piroska Miklós a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke.

- Ezt a munkát csak közösen, csapatban tudjuk elvégezni. Egységben kell fejleszteni a Tisza-tavat, csak így lehetünk sikeresek – állapította meg Piroska Miklós a fejlesztési tanács, valamint a Szolnok megyei közgyűlés elnöke.

Hasonlóan foglalt állást Szabó Róbert a Heves Megyei közgyűlés elnöke, aki szerint: ott kell folytatni a munkát, ahol elkezdték. Most érik be az elmúlt évek munkájának gyümölcse.

Statisztikai adatokkal támasztotta alá a turizmus bővülését Ujvári Imre, Tiszafüred és Balogh Gyula, Abádszalók polgármestere. Tiszafüreden már augusztus végén átlépte a tavalyi adatokat az idegenforgalmi adóbevétel. Érdekes kimutatásra hívta fel a figyelmet. A hazánkban telepített száztíz e-töltőállomás közül, idén a tiszafüredinek volt az ötödik legmagasabb a kihasználtsága.

Hasonlóan nyilatkozott Kisköre és Poroszló polgármester is. A számadatok mindenhol bővülést mutatnak augusztus végén, várhatóan közel tíz százalékos lesz a növekedés. Ugyancsak fejlődés tapasztalható a horgászat, valamint a vízirendészet oldalán. Töretlen a tisza-tavi horgászok szabálykövető magatartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában