SZOLNOK

2018.10.07. 15:30

A hídfelújítás végéig marad a korlátozás a Kossuth téren

A Zagyva-híd felújítása miatt, a torlódás elkerülése érdekében a Szandaszőlős felől érkező buszokat elterelik az Ady Endre út felé szeptember 15-ig – szólt a hír hónapokkal ezelőtt. Már október van, de a buszok még mindig nem hajthatnak át a Kossuth téren. Vajon meddig lesz ez így? És miért nincs kihelyezve erről tájékoztató a megállókban? – tette fel kérdéseit egyik olvasónk.

Hutter Zsófia

Egyelőre még zajlik a felújítás, félpályán le van zárva a Zagyva-híd

Fotó: Csabai István

Pásztor Józseftől, a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. koordinációs és Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi igazgatójától kaptunk választ.

– A Tisza-híd irányából érkező helyi és helyközi járatok továbbra sem kanyarodhatnak balra nagy ívben, a Kossuth tér irányába. A forgalmi korlátozás ideje alatt az említett irányból érkező járatok az Ady Endre út felé kerülnek. A vasútállomás irányába közlekedő helyi autóbuszjáratok a kieső Szabadság téri megálló helyett az Ady Endre úton található Móra Ferenc úti megállónál is megállnak. A Pólya Tibor úti megállóhely lezárásával összefüggésben a Tisza-híd irányából érkező regionális helyközi járatok – kizárólag a leszálló utasok részére – október 1-től szintén megállnak a Móra Ferenc úti megállóban, a kormányablak előtt.

Arról, hogy a hídfelújítás miatti korlátozás meddig tart, az önkormányzatot kérdeztük.

– Amíg a Zagyván átívelő Dr. Kaposvári Gyula híd munkálatai be nem fejeződnek, addig a Szandaszőlős felől érkező buszok nem hajthatnak át a Kossuth téren – reagált megkeresésünkre Pókász Endre, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

– Miután elkészül az átkelő, és teljes egészében megnyílik a forgalom számára, a busztársasággal leülünk átbeszélni, mi lenne az ideális megoldás a lakosság, a város és a tömegközlekedés szempontjából.

Borítókép: Egyelőre még zajlik a felújítás, félpályán le van zárva a Zagyva-híd.

Fotó: Csabai István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában