SZOLNOK

2018.10.18. 13:48

A világ békéjéért imádkoztak Szolnokon

– Folyamatosan azt látjuk a híradásokban, hogy minden napra jut valamilyen szörnyűség. Hát éppen ezekre reagál ez a mostani program… – nyitotta meg a belvárosi templom eseményét Máthé György.

Hartai Gergely

Fotó: Csabai István

A szolnoki esperes-plébános elmondta, a venezuelai keresztények gondolata jutott el Szolnokra is, miszerint gyerekek tömegei mondják közösen a rózsafüzért a világ békéjéért.

– Magyarországon a püspöki kar kérésére az Országos Lelkipásztori Intézet indította el ezt az akciót. Amikor pedig értesültünk erről, arra gondoltunk, miért ne tudnánk Szolnokon is csatlakozni.

– Végül sikerült, hiszen ma közel ötszáz gyerek imádkozhatott egyszerre – folytatta. Majd kiemelte, a világszintű eseményt megyénkben Szászberek is képviselte. Országosan pedig ötven helyszínen csaknem tízezer fiatal „fohásza” hangzott el a templomokban.

Megtudtuk, az egyre népszerűbb kezdeményezés egyik fontos célja, hogy a legifjabbak életében erősítsék a klasszikus imádságok iránti igényt.

A megyeszékhely programján egyébként a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola diákjai vettek részt. Máthé György a templomi esemény után annak jelentőségét hangsúlyozta.

– A gyerekekhez szeretnénk eljuttatni az egyház egyik legfontosabb imádságát. S azt gondolom, komoly üzenete van annak, hogy ebben a pillanatban egymillió gyerek imádkozott a földgolyó számos pontján.

– Hiszem ugyanis, hogy a mai akcióval neveltük is gyermekeinket, s hogy a fogékony fiatalokban ennek az akciónak igenis nagy hatása van – zárta szavait a plébános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában