galériával

2018.10.27. 16:30

Iskolatársai köszöntötték az ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofit

Iskolatársai vastapsa fogadta a ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofit a minap a Verseghy gimnáziumban. A meglepett lány könnyeivel küzdve mondott köszönetet.

Szilvási Zsuzsa

– A mi Szofink kiváló sportoló és nagyon jó ember – fogalmazták meg tömören véleményüket híressé vált osztálytársukról a 11/C-sek. – Céltudatos, kitartó és bátor, akinek idén beteljesedett az álma.

A cselgáncsozó Özbas Szofit az iskola tornacsarnokában köszöntötték. Az összegyűlt diáksereg előtt előbb dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő gratulált a friss olimpiai bajnoknak, aki felidézte, hogy Szofi milyen sokoldalú tehetség, hiszen néhány éve már a Megaversben is kitűnt.

Ezt követően Pogány Gyula igazgató adta át az intézmény ajándékát, a Verseghy-érmét és egy külön erre az alkalomra készült pólót.

– Először szerepelt verseghys diák az ifjúsági olimpián – emelte ki Pogány Gyula, aki hangsúlyozta: meggyőződése, hogy a későbbiekben a felnőttek között is képes lesz hasonló eredményt elérni Szofi.

Társai köszöntését már könnyes szemmel hallgatta végig a törékeny lány, aki meghatódva köszönte meg a kedves szavakat és ajándékokat.

– Hihetetlenül jólesik, hogy ilyen sokan követték a versenyemet, szurkoltak és gratuláltak nekem – mondta. – Óriási segítséget jelentett, hogy a felkészülési időszakban rendkívül megértőek voltak a tanáraim, s elfogadták, ha szóltam, hogy nem tudtam készülni. Köszönöm, hogy ilyen fantasztikus iskolába járhatok!

A rengeteg edzés persze sok lemondással is jár.

– Sokszor előfordul, hogy nem tudok részt venni az osztály életében. Ezért aztán a beilleszkedés sem ment könnyen. Úgy érzem azonban, a tizedik osztály végére már sikerült igazi barátokat szereznem, akik mindenben támogatnak és nagyon szurkoltak nekem – mesélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában