FEGYVERNEK

2018.10.14. 09:30

Siralmas állapotban van Fegyvernek legrégebbi műemléke

Levert vakolat, repedezett talapzat, letört fej, kéz, láb – így néz ki napjainkban Fegyvernek legrégebbi műemléke, a négyes főút mellett álló Nepomuki Szent János-szoborcsoport.

Molnár-Révész Erika

Az 1775-ben állított alkotás felújítására 2012-óta többször nyújtott be pályázatot az önkormányzat, eddig sikertelenül.

– Hiába volt meg a restaurálási terv, a felújítási engedély a hatóságtól, valamint önkormányzati határozat a támogatásról, nem lehetett megkezdeni a felújítást. A műemlék ugyanis magánterületen áll, a tulajdonos valahol külföldön él, és nem lehet elérni, hogy a hozzájárulását adja – mondta Molnár Barna önkormányzati képviselő.

Hozzátette, magánszemélyek is szeretnék támogatni a felújítást.

– Felvettem a kapcsolatot a Fegyverneki Művelt Ifjúsáért Alapítvány elnökével és kuratóriumával azért, hogy az elkövetkező hetekben megvizsgálják egy alszámla nyitásának lehetőségét erre a célra.

– Remélem, ennek az alulról jövő kezdeményezésnek felülről is lesz pozitív hatása, és hamarosan megújulhat a több mint kétszáz éves műemlék – tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában