pusztamonostor

2018.10.27. 10:20

Színes virágtartóként hasznosították a régi bicikliket

A helyiek tudják, mire jó a régi bicikli. Színesre festett, virágokkal ékesített kerékpárok díszítik a község közterületeit.

Illés Anita

A régi kerékpárokat virágtartóként hasznosították újra

Fotó: Illés Anita

A látványos, virágtartóként újrahasznosított régi drótszamarakat dekorációs célra készítette el a helyi kreatív szervezőcsapat. Sári Ferenc polgármester érdeklődésünkre elmondta, a közösség tagjai a világhálón barangolva bukkantak rá a dekorációs kerékpárokra.

– Ez adta az ötletét annak, hogy dézsák és ládák helyett biciklikre helyezzék el a települést díszítő virágokat. Az önkormányzat is támogatta ezt az ötletes kezdeményezést.

– A kreatívok akcióba léptek és régi, használaton kívüli kerékpárokat gyűjtöttek össze, majd színesre festették azokat, és dísznövényekkel teli virágtartókat szereltek fel rájuk. A növények gondozásába a lakosok is bekapcsolódnak, szorgalmasan locsolják, ápolják a növényeket – mesélte a civilek akciójáról a polgármester.

A település szépítését sokan szívügyüknek tekintik, ezért a lakosok közül többen is ajánlottak fel régi drótszamarakat, kosarakat a kreatív közösségnek.

A régi kerékpárokat virágtartóként hasznosították újra
Fotó: Illés Anita

A községvezető pozitívumként értékelte a civileknek egy másik tervét is, mégpedig az úgynevezett „mezítlábas séta akciót”, aminek a bevételéből egy olyan kikövezett ösvényt hoznának létre, ami mezítlábas séta során a talpreflexpontokat stimulálja.

A gyaloglásnak ez a természetes formája egyébként nem csak jó szórakozás, hanem egészséges is. Az ösvény eltérő anyagokból készült burkolata ugyanis a séta során talpmasszázsként hat, amely fokozza a belső szervek működését, a vérkeringést, erősíti az idegrendszert és felfrissít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában