Mezőtúr

2018.10.03. 16:30

Több száz diák sportolt egyszerre Mezőtúron

Nagy Dániel és Kovács Ramóna vloggerekkel sportolhattak együtt a gyerekek a Mezőtúri Református Kollégiumban az Európai Diáksport Napján.

Szilvási Zsuzsa

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) idén szeptember 28-án rendezte meg az Európai Diáksport Napját, amely hazánkban idén ezerkétszáz iskolát és négyszázezer gyereket mozgatott meg.

Az Európai Sporthét eseménysorozat részeként zajló sportnap Európában összesen harminc országban zajlott, 2,5 millió iskolás részvételével. A több mint egy évtizede hazánkban életre hívott, de azóta már európai szintű kezdeményezés lényege, hogy a regisztrált iskolákban két órát szervezett körülmények között sportoljanak, mozogjanak a gyerekek.

Az egyetlen ajánlott programelem az adott évnek megfelelő futótáv, idén 2018 méter teljesítése volt. Mezőtúron a hétszáz diák részvételével zajló rendezvényen a diáksportnapi futás és a sportprogramokon túl felavatták az iskola új, szabadtéri kézilabdapályáját is.

Hazánkban idén három kiemelt helyszíne volt az Európai Diáksport Napjának: Mezőtúr, Szeged és Budapest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában