SZOLNOK

2018.11.23. 14:45

Lassan beköszönt a téli közlekedés

A közelgő téli időjárásra való tekintettel az alábbiakra kívánjuk felhívni a lakosság figyelmét: Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a téli útüzemeltetési feladatokat az előre meghatározott Téli hóeltakarítási, síkosságmentesítési útüzemeltetési terv alapján végzi.

Az előre tervezett útvonalakon fontossági sorrendben kerül elvégzésre a síkosságmentesítés. A Tervben meghatározott 1. fázisban a kiemelten fontos útvonalakon, főútvonalakon (közintézmények megközelítése, tömegközlekedési útvonalak, a város fő közlekedési útvonalai) végzünk síkosságmentesítést fűrészporos sókeverékkel, ill. hótoló lappal.

A 2. fázisban a gyűjtő útvonalak síkosságmentesítése történik meg. A Tervben meghatározott 3. fázisban az úgynevezett „lakó” utak kerültek besorolásra, amelyeken csak 10 cmt meghaladó hóesés esetén, az első 2 fázis munkálatait követően kerül sor munkavégzésre csak hótoló lappal.

A városban található, önkormányzatunk kezelésében lévő kerékpárutak síkosságmentesítésére csak a fenti ütemezett munkálatok elvégzését követően, eseti jelleggel van mód. Kérjük, hogy a kerékpárral történő elindulás előtt tájékozódjanak a kerékpárutak járhatóságával kapcsolatban, és azokat mindenki csak saját felelősségre használja.

Fentiekre tekintettek felhívjuk a gyalogosan, kerékpárral, vagy gépjárművel közlekedők figyelmét, hogy a közutak feljegesedett burkolata rendkívül csúszós lehet, ezért óvatosan közlekedjenek.

Továbbá, amennyiben autóba ülnek, előtte győződjenek meg, annak műszaki állapotáról, ne feledkezzenek meg az évszaknak megfelelő abroncsokról, jégoldó és fagyálló folyadékokról.

Ne induljanak el feltöltött mobiltelefon, meleg takaró és ásványvíz nélkül! A téli időjárás mind a gyalogos, mind a gépjármű közlekedést befolyásolja, kérjük, hogy

fokozott körültekintéssel induljanak el otthonról, az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában