SZOLNOK

2018.11.25. 15:19

Húszéves fennállását ünnepelte a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület

2015-ben pár száz forinttal vette át az egyesület vezetését Bódi Andor, jelenleg pedig 3,1 millió forintból gazdálkodnak – hangzott el szombaton, a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület évértékelő ülésén.

Hutter Zsófia

Az eseményen megünnepelték fennállásuk huszadik évfordulóját, összegezték az elmúlt évek munkáit, és beszéltek a jövő feladatairól. Bódi Andor, az egyesület elnöke elmondta, fejlődésüket többek között Szalay Ferenc polgármester és a megyei polgárőr szövetség támogatásának is köszönhetik.

Az utóbbi években lehetőségük volt fűtéskorszerűsítésre, új csoportok létrehozására, és új szolgálati ruhát is kaptak az egyesület tagjai.

Ebben az évben eddig közel tizennégyezer óra szolgálatot teljesítettek, jelenlétük hatására pedig a városban és környékén csökkent a lopások, rongálások száma. Feladataik között szerepel az idősek segítése, az iskolai gyalogátkelők és a városi rendezvények biztosítása is.

Az eseményen több elismerést átadtak, így Bódi Andor Szalay Ferenc polgármestertől a Szolnokért Emlékérem aranyfokozatát vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában