szolnok

2018.11.15. 15:25

A Tolerancia Nemzetközi Napjára emlékeztek

Csütörtökön hatodik alkalommal emlékezett meg a Tolerancia Nemzetközi Napjáról egy gondolatébresztő programmal a megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház.

Kovács Berta

A filmvetítéssel, pódiumbeszélgetéssel színesített rendezvénynek a szolnoki TISZApART mozi adott otthont.

Az idei év a családok éve, így ezúttal a rendezvény középpontjában is a család állt. A levetített kisfilmek köré szervezett eszmecsere során a különböző szakterületekről hívott vendégek olyan kérdésekre keresték a választ, mint hogyan érvényesülhet a tolerancia, az elfogadás a családon belül, a családtagok hogyan tudják elfogadni a másik fél nézetét, akkor is, ha azzal nem tud azonosulni.

A kérdést szülő-gyerek, szülő-szülő, szőlő-nagyszülő, unoka-nagyszülő és testvérek vonatkozásában is boncolgatták, feltárva a családi szerepek közötti kommunikáció nehézségét és mikéntjét.

A meghívott, önkormányzati, intézményi, oktatási és civil szférából érkezett vendégek saját szakmai szempontjukból megközelítve fejtették ki álláspontjukat és osztották meg tapasztalataikat a témában, és a hallgatóság is bekapcsolódhatott az eszmecserébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában