SZOLNOK

2018.11.14. 15:03

Átadták a dr. Adorján Ildikó díjakat

Ebben a hivatásban félre kell tenni az egyéni érdekeket, olyan megoldásokat kell találni, amelyeket tankönyvben nem tanítanak, de elsődlegesen embernek kell lenni – emelte ki ünnepi köszöntőjében Fejér Andor, Szolnok alpolgármestere a szociális munka napján rendezett dr. Adorján Ildikó díjátadó ünnepségén szerdán délután.

Szilvási Zsuzsa

Ebben az esztendőben a Családok Átmeneti Otthona és Oláh Angyalka (jobbra) kapott díjat.

Fotó: Mészáros János

A rendezvény elején Romhányi Beátát, a polgármesteri hivatal szociális támogatások osztályának vezetőjét köszöntötték, aki a napokban vehette át a Szociális Munkáért díjat a Parlamentben. Ezt követően Adorján Ildikó fia, dr. Gergely Mihály kért szót, aki arra figyelmeztetett, hogy próbáljunk minden nap egy pici jót tenni másokkal.

– Ettől egy egy kicsivel jobb lesz annak, akinek adok és jobb lesz nekem is – mondta.

A szociális munka területén végzett áldozatos tevékenységéért ebben az esztendőben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett szolnoki Családok Átmeneti Otthona és Oláh Angyalka. az SzKTT Humán Szolgáltató Központ igazgatóhelyettese részesült a város elismerésében, az Adorján Ildikó díjban.

A megyeszékhely közgyűlése még 2007-ben alapította meg Pro Caritate-díjat a város szociális és gyermekjóléti intézményeiben tevékenykedők részére. A díj 2011-től viseli dr. Adorján Ildikó nevét, aki a Szolnokon zajló karitatív tevékenység kiemelkedő alakja, a helyi civil érdekképviselet jeles személyisége volt.

Példát mutatott mindannyiunknak abból, miként lehet a rossz útra tévedt emberek lelkét megmenteni, hogyan lehet az életük lelki és erkölcsi mélypontján lévő embereknek vigaszt és kiutat találni. Életútja, tevékenysége követendő példaként állhat előttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában