JÁSZBERÉNY

2018.11.09. 16:30

Bombariadóval akarta megúszni a tárgyalást egy férfi

A Jászberényi Járási Ügyészség ez év május 29-én emelt vádat egy férfi ellen köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt. Az ügyről Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta hírportálunkat.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

A Jászberényi Járásbíróság a férfi egy másik büntetőügyében még 2017. november 22-én tizenhárom órára tárgyalást tűzött ki. A tárgyalás előtt egy perccel az illető a 112-es segélyhívó számon felesége mobiltelefonjáról azt a valótlan tartalmú bejelentést tette, hogy a jászberényi bíróságon bomba van elhelyezve.

A bejelentést követően a rendőrség a Jászberényi Járásbíróság, valamint a bíróság melletti üzletek épületét kiürítette, az érintett járda- és útszakaszokat lezárta. A Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai intézkedtek a bomba felkutatása érdekében, robbanószert azonban nem találtak.

A nyomozás során a vádlott tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, poligráfos műszeres vizsgálathoz, illetve hangminta adásához nem járult hozzá. Ugyanakkor két tanú felismerte a vádlott hangját, és azonosította a telefonáló hangjával.

Az illető végül a védője útján jelezte, hogy beismerő vallomást kíván tenni, és a továbbiakban a tárgyaláshoz való jogáról lemond. A tárgyalás végén az ügyész perbeszédében indítványozta, hogy a bíróság mondja ki bűnösnek a vádlottat a vádiratban foglalt bűncselekményben, és vele szemben hosszabb tartamú felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

A Jászberényi Járásbíróság a napokban jogerőre emelkedett ítéletével a vádlottal szemben közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt egy év és nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, valamint elrendelte pártfogó felügyeletét.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában