JÁSZBERÉNY

2018.11.12. 15:29

Bulgáriában jártak a berényi diákok

A Bercsényi Miklós Általános Iskola a „Rolling Stone” program mellett részt vesz egy másik Erasmus+ projektben is, aminek a témája a matematika. Ebben rajtuk kívül közreműködik még egy olasz, egy lengyel, egy török és egy bolgár iskola.

Illés Anita

Bulgáriában találkoztak a projekt résztvevői

Fotó: Beküldött fotó

– Október második felében Bulgáriában tartottunk találkozót.

– Az iskolából öt ­tanuló és két pedagógus utazott ki Bulgária egyik régi fővárosába, Veliko Tarnovóba, ahol a gyerekek a matematikával összekötve történelmi eseményeken keresztül, játékos keretek között olyan ismereteket szereztek, amikkel korábban nem rendelkeztek – tájékoztatta hírportálunkat Kiss Attila testnevelő tanár.

Ezenkívül tréfás feladatokat oldottak meg számok segítségével, a gyakorlatok vizuális képességeiket is fejlesztették. A tanárok értékelték az eddigi munkát és megbeszélték a projekt további feladatait.

Bulgáriában találkoztak a projekt résztvevői
Fotó: Beküldött fotó

A jászberényiek egyéb élményekkel is gazdagodtak: Arbanasiba, Ksiliforba és Etarába kirándultak, valamint a dryanovói kolostort és barlangot is megnézték..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában