Szolnok

2018.11.06. 12:21

Csokiremekeket mutat be a fesztivál

Immár hetedik alkalommal ad otthont csokoládéfesztiválnak az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ.

Hartai G.

A kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Molnár Lajos Milán igazgató közölte, a jövő hét végén rendezendő kétnapos eseményen a finom édességek mellett a régészeté lesz a főszerep.

Az ügyvezető hozzáfűzte, egy Magyarországon teljesen egyedi fesztiválra hívják az érdeklődőket. Mi több, nemzetközi szinten is elismert csokoládéféléket ismerhetnek meg a látogatók.

– Nagy nyilvánosság előtt első alkalommal mutatunk majd be jelentős szolnoki leleteket. Így a híres sárkányleletet, de egy 11. századi oszlopfő töredékét is… – vette át a szót Kertész Róbert régész. Majd kiemelte, kiegészítő programként gyerekeknek szóló régészeti előadások is lesznek a szolnoki várról.

Pálinkás Csaba kulturális szervező ezután arról beszélt, gyerekpékség, hangszerfaragás, bábkészítés, bonbonkészítő bemutató és marcipánképek kiállítása is az esemény programjait színesíti. Ezenfelül planetáriumi vetítésekkel várják a résztvevőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában