SZOLNOK

2018.11.15. 16:30

Először rendeznek konferenciát a bábjátékról Szolnokon

Utazz velünk bábországba! – címmel országos bábmódszertani konferenciát szervez az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Nemzeti Művelődési Intézet november 23-án, Szolnokon.

Molnár-Révész Erika

– A cél a személyiségfejlesztés, de a bábjáték ennél sokkal többre képes – mondta az erről szóló szerdai sajtótájékoztatón Molnár Lajos Milán, a szolnoki intézmény igazgatója.

– Hiszen, ami megmozgatja a gyermeki fantáziát, az a legtöbbet teszi azért, hogy a kicsik egészséges, a társadalom számára hasznos felnőttekké váljanak – tette hozzá Molnár Lajos Milán. Ezért kapcsolódott be Szolnok abba az országos kezdeményezésbe, melynek célja a bábművészet hagyományainak felélesztése.

– Két éve indítottuk a programot, melynek során először a helyi bábcsoportvezetőket képeztük ki, majd elindult négy megyében egy mentorhálózattal közös program, mely kibővült idén hat megyére. Szeretnénk elérni, hogy minél több bábcsoport alakuljon az országban – hangsúlyozta Szedlacsek Emília, a Nemzeti Művelődési Intézet igazgatásvezetője.

– Az első országos konferencia és a II. Bűvös Bábos Szemle – az első tavaly Békéscsabán volt – most, nálunk forr először egybe. Ez azt jelenti, hogy lesznek szakmai programok, de kiváló szórakozást nyújt az érdeklődőknek is.

– Tíz órakor interaktív foglalkozással kezdődik, majd a szakmai konferencia után az amatőr bábcsoportok bemutatkozó előadásai láthatók – mondta Fróna Katalin, az Aba-Novák Agóra szakmai módszertani csoportvezetője.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az Agóra honlapján lehet megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában