GALÉRIÁVAL

2018.11.29. 09:30

Fontos pontokat tárgyalt a diákközgyűlés Szolnokon

Oláh Csenge diákpolgármester vezetésével diákközgyűlést tartottak a közelmúltban a városháza dísztermében. Az eseményen – melyen Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Versitz Éva humánigazgató is részt vett – négy napirendi pontot tárgyaltak a fiatalok.

Hutter Zsófia

Komolyan vették a résztvevők az ülést.

Fotó: Mészáros János

Először Pap Csenge, a Kommunikációs és Működési Bizottság képviselője elmondta, a fiatalok remek kezdeményezésnek tartják a diákvezetők országos találkozóját, melynek tavasszal Szolnok ad otthont. Az iskolák közötti kapcsolattartás erősítéseként az idei Házhoz visszük a szeretetet programban összesorsolják a középiskolákat, ennek köszönhetően vegyes csapatokat alkotva vinnék ki a rászorulóknak az önkormányzati csomagokat.

A bizottság tervei között szerepel Instagram-oldal nyitása, Ifi Tv elindítása, valamint fontosnak tartják a tagtoborzást és a folyamatos továbbképzést is.

Talált Lili Anna, a szociális, egészségügyi, sport és környezetvédelmi bizottság programtervében arról beszélt, hogy szeretnék megteremteni a street-workout versenyek hagyományát. Emellett érzékenyítő programokat, sportfesztivált, éjszakai futást szerveznének, de segítenék az állatmenhelyeket is.

Komolyan vették a résztvevők az ülést.
Fotó: Mészáros János

A városfejlesztési és programszervezési bizottság képviselője, Bujdosó Annamária új szelfipontok létrehozásáról számolt be, valamint elárulta, új lakatfal költözik a városba. A diákok szeretnének KRESZ-előadást, a sportpályák kivilágításának fejlesztését, de ötleteik között szerepelt gokartpálya, kötélpálya, trambulinpark létrehozása, valamint egy művészfal megvalósítása is.

A diákközgyűlésen a Kulturális és Művészeti Bizottság terveit Korsós Blanka ismertette, aki elmondta, idén is nagy hangsúlyt fektetnének a művészetekre. Kibővítenék a tehetséges fiatalok lehetőségeit versíró, novellaíró pályázatokkal, a zenészek számára gyakorlási lehetőségekkel. A Verseghy Ferenc Könyvtárral összefogva, továbbfejlesztenék a slam poetry estet, és tervben van egy filmrendezői, -készítői, és egy fotópályázat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában