SZOLNOK

2018.11.30. 18:45

Fontos vonat-egységek készülnek Szolnokon

A MÁV-Start 2019 végétől tizenegy nagy kapacitású motorvonatot állít forgalomba a legforgalmasabb váci és ceglédi vasútvonalakon. A Stadler által gyártott KISS elnevezésű emeletes jármű első kocsiszekrénye megérkezett a Dunakeszi Járműjavítóba, ahol a betétkocsik összeszerelését végzik – közölte a MÁV. 

Szoljon.hu

A tájékoztatás szerint az új járművek jelentős hazai hozzáadott érték mellett készülhetnek, ugyanis a jelenleg gyártás alatt lévő, tizenegy járműből nyolc vonat betétkocsijait Dunakeszin szerelik össze. Ezenfelül nyolc szerelvény motorkocsijának és betétkocsijának összekapcsolása és az összes jármű üzembe helyezése is itt történik.

Az emeletes szerelvények összesen 132 forgóváza szintén Magyarországon készül, ezek gyártásáért a Stadler szolnoki forgóváz-revíziós központja felel.

Az első három szerelvény, illetve a járművek kocsiszekrényei és a motorkocsik a Stadler minszki üzemében készülnek. A Stadler és a MÁV szerződése összesen negyven motorvonat megrendelésére, lehívására biztosít lehetőséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában