SZOLNOK

2018.11.24. 14:23

Korlátozzák a stégek építését Szolnokon

Az elmúlt években a szolnoki stégtelepítések sosem látott méreteket öltöttek, évente 50–100 ilyen létesítésére vonatkozó területbérleti kérelem született.

Szilvási Zsuzsa

Emiatt a rendelkezésre álló területek a vízparton jelentős mértékben beszűkültek. Ez már a Holt-Tisza vízminőségi állapotát veszélyezteti.

Az üzemeltető Kötivízig ajánlására ezért az Alcsi-Holt-Tisza hasznosítási céljainak összehangolásáért felelős Alcsi-Holt-Tisza Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, az Alcsi-Holt-Tiszán a közterületről megközelíthető magánjellegű stégek építését korlátozzák.

Új, magánhasználatú stég már csak közvetlen vízkapcsolattal rendelkező magáningatlan tulajdonosa számára, az ingatlanja vetületében engedélyezhető, ingatlanonként egy stég erejéig. Osztatlan közös tulajdonú ingatlanok esetében több tulajdonos a 10 méteres védőtávolság betarthatósága esetén építhet egynél több stéget.

A még szabadon maradt, közterületről megközelíthető vízparti területek már kizárólag közösségi célokat szolgálhatnak, melyek bárki számára elérhetőnek kell, hogy legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában