LUXEMBURG/jászkunság

2018.11.27. 10:25

Megvan az első aranyérmünk a gasztronómiai világbajnokságon

Jól kezdődött megyei versenyzőinknek a négynapos luxemburgi gasztronómiai világbajnokság.

Joó Zsuzsa

Tóth László az „aranyat érő” versenymunkájával

Fotó: Beküldött fotó

A Kisújszállásról érkező Tóth László munkáját az első versenynapon, szombaton este arany minősítéssel értékelte a zsűri. Az Illéssy Baptista Középiskola igazgatóhelyettese elárulta, a bajnokság előtt pár héttel dőlt csak el, hogy elindul szakács artisztika kategóriában.

– Mag- és fűszerfestés volt a feladatom, munkámhoz kizárólag rizst használtam fel. Mivel Kisújszállás hazánk „rizsfővárosa”, így egyértelmű volt, hogy ehhez az alapanyaghoz nyúlok. A munkám körülbelül százötvenezer rizsszemből áll – mesélte a versenyhelyszínről Tóth László.

Tóth László az „aranyat érő” versenymunkájával
Fotó: Beküldött fotó

Hétfőn Osztrovszki Ildikó zöldségfaragó, valamint Rékási Tibor szakács mutatta meg tudása legjavát a zsűrinek, kedden Erdős Hanna és Erdős Barbara versenyez cukrász artisztika kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában