2018.11.27. 10:25
Megvan az első aranyérmünk a gasztronómiai világbajnokságon
Jól kezdődött megyei versenyzőinknek a négynapos luxemburgi gasztronómiai világbajnokság.
Tóth László az „aranyat érő” versenymunkájával
Fotó: Beküldött fotó
A Kisújszállásról érkező Tóth László munkáját az első versenynapon, szombaton este arany minősítéssel értékelte a zsűri. Az Illéssy Baptista Középiskola igazgatóhelyettese elárulta, a bajnokság előtt pár héttel dőlt csak el, hogy elindul szakács artisztika kategóriában.
– Mag- és fűszerfestés volt a feladatom, munkámhoz kizárólag rizst használtam fel. Mivel Kisújszállás hazánk „rizsfővárosa”, így egyértelmű volt, hogy ehhez az alapanyaghoz nyúlok. A munkám körülbelül százötvenezer rizsszemből áll – mesélte a versenyhelyszínről Tóth László.
Hétfőn Osztrovszki Ildikó zöldségfaragó, valamint Rékási Tibor szakács mutatta meg tudása legjavát a zsűrinek, kedden Erdős Hanna és Erdős Barbara versenyez cukrász artisztika kategóriában.